Ny bog

“Danmark har manglet denne bog.”

- Janne Bjaaland, Direktør for mennesker og kultur, Velliv

5 stjerner
på saxo.com

Testimonials

Om bogen

Denne bog giver en dybdegående indsigt i, hvordan vi sammen skaber et solidt bæredygtigt fundament for kollektiv forebyggelse af mistrivsel og livsstilssygdomme på tværs af sektorer, faggrupper og kerneopgaver. Det handler om at få alle med og gøre det lettere at lykkes.

Vi lever i en oplyst tid, og vi ved utrolig meget om sundhed. Men viden, rådgivning og behandling driver kun sjældent vores adfærd mod mere sundhed og trivsel og forebygger livsstilssygdomme. To ud af tre danskere er livsstilssyge, og cirka hver syvende ung får psykiatriske diagnoser, før de fylder 18 år, selvom disse kan forebygges.

Bæredygtig sundhedsledelse er ti klare målsætninger og praksisnære anvisninger, så også du kan bidrage på dit felt. Formålet er at forebygge misforståelser, fejl- og overbehandling og bygge bro fra viden til ejerskabet for nødvendige livsstilsændringer ved at ændre narrativer, praktisere livsstilssamtaler og anvende sundhedscoaching. Det flytter os fra symptombehandling til fokus på årsagen.

Bæredygtig sundhedsledelse er grundbogen, der går på tværs af sektorer, faggrupper og kerneopgaver og forbinder budskabet til dig, som ønsker at bygge fundamentet, der løfter sundhed og trivsel op på niveau med klima og miljø i den bæredygtige omstilling, så vi kan tale om en reel bæredygtig udvikling. Du er fagprofessionel, leder, politiker, forælder, selvstændig, virksomhedsejer, elev eller studerende.

Om Forfatteren

Rikke Ager

Mit yndlingscitat
”Man skal være den for at bære den”

Bogen er vigtig, fordi
Bæredygtig ledelse er hele min arv til en bedre verden, hvorfra flere børn, unge og voksne skal hjælpes, før symptomer bliver behandlings-krævende sygdomme.

Hvad vil andre sige om mig?
Min passion for at forstå og hjælpe mennesker er medfødt.

Disse fire ord finder jeg betydningsfulde
Ligeværdighed, ydmyghed, taknemmelighed og forbundethed.

Hvem er forfatteren

Min opvækst foregik i det rolige Vestjylland, hvor tro flytter bjerge og ”plejer” har rødder i de fleste haver.

Mit indre blev rundet af tryghed, faste normer og plads til at være. Det skabte samtidig en enorm trang til at hive ”plejer” op af jorden, da jeg ret tidligt indså, at ”plejer” kan stå i vejen for menneskers meninger og drømme. Senere i livet så jeg gaver i ordet.

Som meget ung blev jeg på grund af mit stærke immunforsvar ansat som hushjælp i en familie med et kræftsygt barn. Det gav startskuddet til min livslange nysgerrighed i at forstå, hvorfor nogle bliver syge og andre ikke. Senere blev jeg sygeplejerske med stor erfaring i det eksistentielle felt lige fra hjertesyge børn og deres familier til børnehospice og psykiatrien.

Jeg har læst sustainability management, master i evidensbaseret coaching psykologi, uddannet i spirituel ledelse og er certificeret coach. Jeg er forfatter til fagbogen Den helbredende patientsamtale – fra livsstilssygdom til livskvalitet fra 2011. I dag er jeg konsulent, foredragsholder, coach, rådgiver og underviser i bæredygtig sundhedsledelse, der har til formål at sikre den kollektive forebyggelse af mistrivsel, sygefravær og udviklingen af en lang række alvorlige livsstilssygdomme på tværs af sektorer og faggrupper, så vi får alle med i en bæredygtig kontekst.

Siden 2008 har jeg været sundhedsprofessionel formidler og udbredt gaven i sundhedscoaching som et væsentligt supplement til mere viden, flere råd og behandlinger, så ejerskabet til de nødvendige livsstilsændringer opstår hos borgerne indefra ud. Formålet er, at vi sammen forebygger en lang række misforståelser, over- og fejldiagnoser og behandlinger, hvilket i sidste ende forebygger mistrivsel og livsstilssygdomme.

Jeg har særligt fokus på kroppens selvhelbredende systemer og den iboende sundhedsintelligens, som vi alle har. Jeg tror ikke på, at nogen kan, og andre ikke kan, men nogen kan bedre end andre. I 2010 fik jeg til opgave at udvikle et forløb til langtidssyge. Efter kun 4 uger blev 52 procent raskmeldte efter gns. 13,4 måneders fravær. Forløbet blev siden ret udbredt i større virksomheder og har dannet vigtige sten i fundamentet under bæredygtig sundhedsledelse.

Jeg står bag begrebet bæredygtig sundhedsledelse. Bæredygtig sundhedsledelse er kompetenceudvikling, der forbinder os alle til opgaven med kollektiv forebyggelse og går på tværs af sektorer og faggrupper til fagprofessionelle, ledere, politikere og andre, som ønsker at styrke deres bidrag og skabe kulturbærende forandringer indefra ud til det fælles bedste.
Hvad er alternativet?

Vil du i kontakt?

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 24 timer.